Anmeldelse: E.T. Armies

Tittel: E.T. Armies
Sjanger: Action
Utvikler: Raspina Studio
Utgiver: Merge Games
Utgivelsesdato: 3. mar, 2016

Spillet er sponset av Merge Games.

Oi, så spennende! Et FPS-spill fra (for meg) hittil ukjente Raspina Studio.
Kaffekoppen sto klar, jeg satte meg godt til rette og var klar for å la spillet fylle sansene mine - et spill jeg på forhånd ikke hadde sjekket opp for å få mest mulig ut av det hele.

Jeg starter opp spillet, god lyd strømmer inn i øret og jeg gleder meg!
Det første jeg gjør, som jeg alltid gjør - skru av motion blur. Så roter jeg litt videre rundt i innstillinger, passer på at alt står på maks grafikk og går over kontrollene. Jeg er klar!

"Continue" står det. Jasså? Det var uvant, det pleier jo å stå "New storymode" eller noe i den duren. Jaja, jeg børster det av meg og velger "Continue".
En heftig intro spilles og plutselig er jeg tilbake på hovedmenyen. Jeg tenker vel noe slikt som at det var merkelig, men lar ikke det ødelegge stemningen og velger derfor første oppdrag på listen over "Missions".

Det første jeg møter er en form for ørkenverden som kan minne litt om noe hentet ut av Star Wars ved første øyekast. Noen fiender løper mot meg og målrettet som jeg er bestemmer jeg meg for at de skal gå ned fortere enn fy.

Første "problemet" oppstår. Toggle aim. Det er ingen innstilling i spillet for å skru av dette, så jeg lærte meg raskt at hip-fire var enklere enn faktisk å sikte. Greit nok, bare en liten irritasjon. En liten irritasjon av mange irritasjoner skulle det vise seg. For å nevne noen få: Hovedkarakteren har stemmen til en pre-pubertal tenåring, man kan ikke hoppe over det minste objekt uten å møte en usynlig vegg og om man løper vekk fra den gitte retningen, får man få sekunder på seg å snu før spillet fryser.

 

La oss spole frem ca 2 timer. Hvordan er opplevelsen?

Så langt har jeg enda ikke forstått noe av historien, da den er særdeles tam. Variasjonen av fiender jeg har møtt er følgende:
Riflemennesker, noen få snipere som er helt lik riflemennene, haglemennesker og 2 varianter av såkalte "turrets" der én er stasjonær og den andre flyr litt rundt. Av våpen har jeg sett 2 ulike rifler, den jeg starter med og den alle fiendene har, en pistol, hagle og snikskytterrifle.

Ørkenbanen jeg møtte i starten var veldig kortvarig og det neste som møter meg er et pent, men veldig ensformig, stort lagerbygg med masse korridorer. Hele spillet minnet meg om Time Crisis fra 90-tallet. Nytt rom, samme menneskene. Du skyter de som er der og løper videre til neste rom.
Dette fortsetter gjennom hele min spillopplevelse med et lite avvik. Det er også ting man skal sprenge, legger ved et bilde av bomben med den flotte teksten: "Access denied" - hvorfor det er på en bombe? Ikke vet jeg. 

Jeg tror at om dette spillet hadde blitt laget utelukkende til konsoll, at det hadde vært bedre. Følelsen jeg satt med da jeg spilte, var at dette spillet tilhørte en konsoll og at det var rart å spille med mus og tastatur.

 

Multiplayer

En venn av meg hoppet inn i flerspillermodus med meg. De hadde 4 servere oppe, 2 europeiske og 2 amerikanske med henholdsvis Deathmatch og Team Deathmatch. Det var så meget som to(!) kart å velge mellom, noe som ble ganske kjedelig i lengden, da man følte at man allerede hadde vært der i singleplayeren. De som velger å være skarpskytter har en helt klar fordel på kartene. Fant raskt ut at man ikke hørte den andre personen skyte, man var plutselig bare død. Det er heller ingen lyd om du løper og skifter våpen, så om du vil være litt ninja, bytt våpen mens du løper mot fienden.

Vi ble så mange som fire stykker etterhvert, der jeg delte mine erfaringer med de andre som spilte og de kunne si seg enig i alt sammen. Altså ikke så mye positiv tilbakemelding til produsentene så langt. De kunne også legge til, som jeg hadde glemt: Høy skade ved fall og en horribel mobilitet.

Kampen endte og på skjermen sto det "Victory" - både på min skjerm og min venn sin skjerm. "You have won the game". Vel, det stemmer ikke helt. 

Oppsummering:

Hva er bra?

 • Grei nok historie, når du til slutt klarer å få noe ut av den, selv om den er gørr på flere punkter.
 • Unreal sin spillmotor.
 • Helt OK grafikk, som til tider blir ganske ensformig.
 • AI-en fungerer til en viss grad.
 • Utviklerene har tidligere ikke gitt ut noe før, så de skal få noen handikap-poeng her.
 • Artig å ha en "killstreak"-counter litt som i f.eks. black ops, der du får enkelte fordeler du kan sende ut om du har gjort det greit.

 

Hva er dårlig?

 • Det er absolutt ingenting spesielt med dette spillet i form av nytenking.
 • Alle våpnene føles like når det kommer til klassen de tilhører.
 • Screenshots av spillet ser mye bedre ut enn selve grafikken i spillet.
 • Generiske brett/baner
 • Fiendene er ingen virkelig trussel med mindre det svermer av de, noe det til tider gjør med uendelig nyspawning av de.
 • Stemmeskuespillet var monotont og kjedelig
 • Kun 2 kart på multiplayer
 • Å forsøke å se en distanse uten å bruke sniper er umulig, da all grafikk som er "langt borte" er diffus.

 

#spillmagasinetreview #anmeldelse #ETArmies #spill #spillanmeldelse #terningkast #spmg

 

11

Hørtes ikke så veldig bra ut dette nei :P

Hilde: Det var en befrielse å få det avinstallert fra maskinen. :)

med andre ord ikke vært penga :P

militaten: Det er ikke min opplevelse, andre kan dog ha en annen.

Sikkert artig, men jeg spiller ikke hehehe

Emelie Karlsson: Selv ikke facebookspill? :)

Nei :-( men spilte runescape da jeg gikk på barneskolen da, haha

Emelie Karlsson: Det er en runescape-turnering denne helgen, så det finnes enda de som spiller det :)

Oi hjelpes. Husker jeg var ganske god faktisk. Var i lvl 80 eller noe, hehhehheh

Emelie Karlsson: Ikke dårlig! Du får plukke opp spilling igjen da vet du! Flott måte å bli kjent med nye personer på.

Haha, tror jeg står over det :-) det var ikke helt noe for meg

Skriv en ny kommentar