The Gathering - Dag 2

Au, Ryggen verker noe enormt. Hotellsengen lyste det ikke komfort over.
Her var det bare å få i seg noe frokost og komme seg til skipet så snart som mulig.

Stillhet - det er alltid best i skipet på morgenen. Folk flest sover fordi de har vært oppe store deler av natten. Helt greit for meg. De fleste av vennene mine sov så da var det bare å finne noe å kose seg med. Det endte opp med en gammel klassiker jeg kommer tilbake til hvert år - KKND 2 Krossfire.

Stadig flere kom til live og sluttet seg til ringen vår som plutselig oppstod. Dvs. Vi snur stolene og prater med hverandre. Det er overraskende lite spilling på slike dataparty. Tror vi på et øyeblikk var nærmere 20 stk!

Tiden flyr sier de. Spesielt når man koser seg som mest.
Klokken var 17 før jeg visste ordet av det og det var tid for et foredrag på hovedscenen.

Spill er sunt - Bernt Erik Sandnes

Et litt labert oppmøte ved oppstart. Bernt Erik viser at man kan være en gamer, selv om man er far og "opp i årene" via youtubekanalen sin og ved å holde foredrag.

Viser litt hva forskjellen er mellom spill "da jeg var ung" og spill som kommer ut i dag. Selv tror jeg det er litt for å vise hva foreldre ser på som spill, hva de (foreldre) forstår seg på og at det ikke ligner dagens spill som deres unger spiller.

Stadig flere møter opp til foredraget. Mot slutten ble det ganske mange.
Det blir stadig poengtert at det er viktig å spille sammen med familien - Lørdagskos er at familien samles foran TV-en for å spille litt Mario kart 8 i Bernt Erik sitt hus.

Skal man noen gang ha samtalen med sine foreldre, fordi de tenker at spill ikke er bra for deres unger, ta opp følgende punkter:

  • Trener reaksjon og koordinasjon
  • Kreativitet og mestringsfølelse
  • Tenker mer taktisk i stressende situasjoner
  • Ingen flying på gata med alkohol m.m.

Mange har også lyst til å jobbe med spill! Man finner jobber i spillbransjen som alt fra grafiker til programmerer eller manusskribent.

Det hele kan oppsummeres i: Ha en åpen og ærlig dialog med dine foreldre.


Foto: Sander Duun Sitter

 

 

#TG #TheGathering #TG16 #Vikingskipet #Hamar #Dataparty #Påske #spmgtg16

1

Jeg synes fokuset på at spill kan være sunt, er veldig viktig! Mange foreldre som hater at barna spiller på pc osv, eller er redde for at de skal bli avhengig osv. Og selvfølgelig er det jo problemstillinger med spilling også, men det er det med de aller fleste hobbyer! :)

Skriv en ny kommentar