The Gathering - Hacking konkurranse 

 

Hvert år kommer UiO med en ganske så utfordrende samling med oppgaver. Det skulle vise seg at i år var det ikke anderledes. Kevin og jeg satte oss ned for å se på oppgavene med godt mot og det gikk sånn halvveis greit, vi akkumulerte en del poeng og kunne til slutt se oss så høyt oppe som 8. plass på rankingen. Akkurat nå er vi dessverre nede i 11-plass med bare noen timer igjen av konkurransen.
Jeg gleder meg veldig til å få presentert løsningen på oppgavene senere i kveld. De oppgavene er grunnen til at jeg nå mangler litt hår og et par taster på tastaturet. Ok, det er kanskje ikke så ille. Men utfordrende - det var det.

Det er skrekkelig mange gode hoder her (som alltid) og det jeg syntes det var gøy at vi klarte å gjøre det såpass godt som vi gjorde.
Fikk pratet så vidt det var med utvikleren av de fleste oppgavene og etter litt løs prat der han lo av vår frustrasjon, kalte jeg han for en sadist. - Han lo mer.

 

Eksempel på en oppgave:

Oh no, he tricked you! Hackerman isn't called the greatest hacker of all time without reason. But you can't give up now! Use an RX modulator and conduct a mainframe cell direct and hack the uplink through the download and stop Hackerman! (That's just fancy talk for pwning the kernel.)

 

Use the image below to develop your exploit, then contact us at the UiO stand to get access to our server with the flag. Alternatively, set up your own Ubuntu 14.04 Server 32-bit VM. SMEP and SMAP is disabled, and kptr_restrict = 0

 

Ja, det virker jo enkelt. Heh.. *kjenne svetten trille*

GO TEAM EKKØNJ!

 

#TG #TheGathering #TG16 #Vikingskipet #Hamar #Dataparty #Påske #spmgtg16 #hack #hacking

3

Gænnin!

var det svarte eller hvite hatter på? :P

Kustus: Denne gangen var den ganske så kritthvit, nesten gjennomsiktig!

Skriv en ny kommentar