Ukens gamer og gjesteinnlegg på Spillmagasinet!

Spillmagasinet har intervjuet meg til ukens gamer og samtidig lagt ut gjesteinnlegget mitt!

Ta turen og les! (om det skulle være av interesse, selvsagt)

Under ser du gjesteinnlegget jeg skrev.

 Noen er nok som meg (http://kaffebaronen.blogg.no), like glad i spørrespill og oppgaver der du må bruke de små grå litt ekstra hardt?
Ønsker du å få en mestringsfølelse ulik noe annet? Følelsen av å være landets beste kodeknekker?
Kjempeflott! https://daron.no/ er utfordringen for deg.

Kommunikasjonsformen norad har valgt er "gaming", og det fungerer som bare det! Kampen om å finne "Daron" tar deg med på en reise fra land til land for å lære om hvordan norske bistandspenger støtter prosjekter med spesielt fokus på utdanning og jenters rett til nettopp dette. Du blir virkelig utfordet av dette spillet, og hvem er egentlig smartest av deg og dine venner?

Ehm, så hva er egentlig Daron?

La meg forklare, Daron er et et spill utviklet av kodeknekkeren Petter Amundsen, som i historien har stjålet hele det norske bistandsbudsjettet. Norad ber hele Norge om hjelp til å få tilbake pengene i denne spennende, artige og frustrerende (du vil forstå hvorfor etterhvert) "Jakten på Daron".

Eksperter som nettopp deg må på veien knekke en rekke tøffe koder for å få tilbake pengene. Oppgavene starter relativt lett (se f.eks. oppgave C på bildet under), og blir vanskeligere etter hvert. De aller beste nøtteknekkerne som har løst alle oppgavene, vil møtes til finale 30. november. Norges skarpeste hoder kommer virkelig til å få noe å bryne seg på her.

 

 

Noen egne erfaringer med Daron

Er det noe jeg er glad for, er det at jeg selv har klart å fullføre Daron sine oppgaver og håper nå på at håret jeg har røsket ut vokser ut igjen. Den oppgaven jeg brukte mest tid på, må jeg si var oppgaven Z (og Æ). Svaret var Rett foran nesen på meg, og ganske enkelt når man først fant ut av hva man skulle gjøre, det som plager meg mest med denne oppgaven er nettopp det. (Alt er enkelt når man har svaret?) Alikevel klarte jeg å sitte bom fast i 18 timer, se 4 timer med dokumentar om Shakespeare og nesten lese bibelen fra ende til annen.

Kanskje du er nysgjerrig på hva oppgaven var? Du finner den på bildet under.
Unntaket; som du kan se, er at kjøp av hint ikke lenger er en mulighet - bare for å øke frustrasjonen enda mer.

 

 

Neiiida! Det er ikke for sent!

Når du oppgave Ø i tide? Klart du gjør! Oppgave Ø slippes ikke før om 13 dager, altså den 27. april - du har mer enn god nok tid til å komme deg fra A og helt gjennom oppgave Æ. Står du kanskje på seierspallen til slutt og er vinneren av et reisegavekort på 25.000,-?

Sosialt!

Kjempemange har allerede begitt seg ut på oppgavene. I sosiale medier som f.eks. Facebook bugner det av kommentarer der folk ønsker tips og hint til hvordan de skal komme seg videre. Flere kokker mere søl? Ikke i dette tilfellet, det kan være lurt å gripe tak i en venn eller fem som kan dele din frustrasjon. Kanskje en av de tenker litt anderledes og det er alt som skal til for at dere kommer videre i oppgaven(e). Det har vært en fryd å følge med rundt omkring på nettet, der folk diskuterer og gir ut små hint til andre som vrir seg i frustrasjon.

Alle vet kanskje ikke hva den norske Norad er for noe.

Poenget med Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) er å bidra til resultater i kampen mot fattigdom gjennom utviklingsfaglig rådgivning, kvalitetssikring og kontroll, samt forvaltning av norske bistandspenger. En viktig del av denne oppgaven er evaluering og formidling av effekter.

 


Noen spørsmål til deg på tampen.

  • Hvilken oppgave frustrerte deg mest?
  • Har du fullført? Om ikke, hvor langt har du kommet?
  • Var du bedre enn vennene dine?
  • Klarte du å se koden jeg har gjemt i innlegget? OBS! IKKE gi fra deg løsningen på dette i kommentarfeltet, skriv heller noe hyggelig til en person du ikke kjenner. Selv fikk jeg denne etter å ha gitt ut et lite hint: "Akkurat nå syntes jeg du er den smarteste jeg (ikke :p) kjenner!"

9

Ingen som har funnet koden min enda :(

Hint: Den starter under første grønne bildet.

har du tips til oppgave E?

har ikke fåt sovet nesten

Bøyer meg i støvet - sit heilt fast på Z, har (trur eg ) funne alle moglege bokstavkombinasjonar, sett opp fleire moglege tabellar utan å finne noko som kan uttalast. Og googla Sepp Blatter for å sjå om det var noko åpenbart å finne.

Joda, fant koden din.

Veldig kult, og grattis med å klare dette - vanskelig!

Tips får dere ikke dette innlegget, titt gjerne på innlegget under dette for tips. Stor aktivitet.

Takk for kompliment og ja.. det er vanskelig :)

Morsomt spill, satte meg ned med dette etter jobb en dag, og ble helt hekta. Oppgave Z satte meg forøvrig helt fast, og jeg måtte ta etpar dager pause for å omstille tankegangen, når plutselig svaret åpenbarte seg. Æ gikk noe lettere igjen.

Litt trist at spillet baserer seg på spamming og verving for å havne på topplisten, og dermed for å ha en mulighet å faktisk delta i konkurransen rundt dette.

Lars A: Dog er det morsomt å bryne hodet på noe.

hva er oppgave B?

Skriv en ny kommentar