Homofil stolthet? Ellers takk.

Jeg kom nylig over et innlegg som jeg ønsker å gjengi her i sin helhet. Endelig noen som klarer å sette ord på det så mange av oss føler og tenker.

EDIT!

Innlegget er nå også i aftenposten! http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Homokampen-vinnes-ikke-med-rosa-tanga-og-billig-eurotrance--Jesper-Schildger-585410b.html

 

Teksten er skrevet av "jspr94".
 

"God søndag alle sammen! Mange som feiret sin legning i går? Ikke jeg...

Nå som Oslo Pride 2016 er i gang vil jeg bare benytte muligheten til å si noen "få" ord. Vi har dessverre fortsatt en lang vei å gå for å bli respektert på lik linje med heterofile - for å bli assosiert med hvem vi er, hva vi mener og hva vi oppnår i stedet for hvilket selskap vi foretrekker i sengen. Slik den nylige hendelsen i Orlando har vist oss mener fortsatt noen at legningen vår er det som identifiserer oss som personer. Vi er mer enn vår legning og vi er like mye "normale" mennesker som alle andre - og dette skal feires, vises og kjempes for ved å danse ned Karl Johan i rosa tanga. For all del, fest og ha det artig, og hvem som helst kan få gå i undertøy på gata for min del, men vær så snill og ikke bruk en så viktig politisk verdisak som unnskyldning for å gjøre det.

Jeg vet ikke med dere, men jeg har aldri oppnådd noe med en homofob ved å kle av meg foran han/henne, overkommunisere min seksualitet og drikke meg uanstendig full. Jeg vet denne statusen kommer til å provosere mange og minst like mange kommer til å misforstå den, men prøv å forstå: jeg er ikke egentlig en homofob homofil, jeg bare prøver å si at jeg ser det ulogiske ved å kjempe for en sak på samme måte i dag som vi gjorde på 1970-tallet. Da handlet det om å bli sett og anerkjent. Vi har kommet lengre i 2016 enn som så og nå handler det om å bli akseptert og respektert. Ergo trenger vi nye taktikker for at røkla skal ha troen på at vi kan være ambisiøse karrieremennesker, gode foreldre, troverdige blodgivere, monogame partnere og en venn, søsken, barn eller forelder man kan være stolt av til tross for en privatsak som "unormal" legning.

Jeg vil en gang i livet ha hus, bil, jobb, partner, barn og hund. Jeg tror det blir lettere for meg hvis de rundt meg ikke assossierer meg med glitrende englevinger, rosa tanga og billig eurotrance. Jeg respekterer de som ønsker å delta i Oslo Pride 2016 og jeg tror mange har veldig godt av å ha muligheten til å uttrykke seg på denne måten én gang i året sammen med likesinnede, men jeg går ikke i paraden selv da jeg i 2016 tror det skader inntrykket av LGBT-samfunnet mer enn det gjør noe godt for det. Og bare det at man fortsatt kan snakke om "LGBT-samfunnet" syns jeg sier litt om hvordan en slik feiring kan avskjære og distansere oss fra det samfunnet vi ønsker å bli inkludert i, i tillegg til hvor lang vei vi fortsatt har å gå.

Have fun and feel pride in ourself these days, men husk at du har mye mer å være stolt av enn bare hvem du finner tiltrekkende."

6

Beste jeg har lest på lenge. Kunne ikke vært mer enig! Hilsen et menneske

Hehe ja. Tror det er noe der. Man skaper faktisk avstand med å være sånn "overhomo" som de folka der er. Men, men.

Jeg håper vi en gang kommer dit at: Er du homo? Ok. So what, liksom. Ingen bryr seg. Det er hverken et pluss eller et minus. Det er som om du er høyre eller venstremann. Rødhåret eller blond. Osv.

Togets antagelige misjon.

Ja, jeg tenkte også på hvorfor homotoget provoserer og holder på som det gjør.

Men hensikten med toget er å skape nytt rom i hva folk kan finne på, dvs at homofobe med dette får en ny standard i hva som er ille. Toget virker da som en rød klut på en okse og overskygger vanlige homofile slik at de fremstår som bedre alle andre dager.

Om alle gutta i toget hadde hatt på seg dress med slips og damene drakt og oppført seg som de mest intellektuelle som snakker om å løse reiser mellom planeter i fremtiden for å redde menneskeheten.. og det hele nesten hadde sett ut som kongefamilien.. så ville vanlige gjennomsnittlige homofile få mislikelsen de andre dagene isteden da de ikke når opp til standarden på prektighets-toget som homofobene sikkert ville likt veldig bra og brukt som retningssnor på hvordan homofile minst burde være for å bli likt (dvs vellykket, rik, smart, anstendig kledd osv, om ikke så mislikes de).

Nå så er mislikelsen bare en dag i året fordi fobene virkelig misliker det toget, der de sier "Hvorfor må de ha slike tog" og "Bare de ikke er med på slike tog så er det helt greit" etc.

Toget skal være jævlig, det er hele poenget, det viser hvordan homofile som demonstrerer kan være, og så kan fobene se forskjellen på homofildemonstrasjonstoget og hverdagshomofile rundt seg og dermed konkludere med at det er greiere å la være å provosere så slippes toget med de mest uttaggrerende halvnakne gatelangs.

Toget har på den måten helt klart en nødvendig funksjon :)

Fantastisk innlegg. Brukeren har absolutt et poeng.

Dette er samme bullshittet som folk som sier "white life matters". Sorry, det handler ikke om dere. Sit down.

Og for de som mener dette og er homofile selv - dette kaller vi internalisert homofobi. Det kommer av at du er oppdratt og opppvokst i et samfunn hvor disse holdningene er de allment aksepterte. Enten så aksepterer du alle homofile, eller så gjør du ikke det.

Ikke kom og si at du aksepterer og har "ingen problem med" homofile, men bare de du liker - og ikke "de andre".

Anonym: Jeg har selv deltatt i paraden flere år. Det er ikke snakk om å ikke akseptere homofile grunnet legning. Det er snakk om måten det blir gjort på.

Å dra inn rasisme blir helt feil for meg. Akspetere alle eller ingen er jeg totalt i mot også. Sammenligner man dette med å akseptere alle mennesker eller ei, aksepterer jeg f.eks. ikke folk som begår grusomme ting som f.eks. drap.

NEI, jeg sammenligner ikke paraden med drap, jeg sammenligner din kommentar om rase.

Skriv en ny kommentar