The Gathering - Hacking konkurranse 

 

Hvert år kommer UiO med en ganske så utfordrende samling med oppgaver. Det skulle vise seg at i år var det ikke anderledes. Kevin og jeg satte oss ned for å se på oppgavene med godt mot og det gikk sånn halvveis greit, vi akkumulerte en del poeng og kunne til slutt se oss så høyt oppe som 8. plass på rankingen. Akkurat nå er vi dessverre nede i 11-plass med bare noen timer igjen av konkurransen.
Jeg gleder meg veldig til å få presentert løsningen på oppgavene senere i kveld. De oppgavene er grunnen til at jeg nå mangler litt hår og et par taster på tastaturet. Ok, det er kanskje ikke så ille. Men utfordrende - det var det.

Det er skrekkelig mange gode hoder her (som alltid) og det jeg syntes det var gøy at vi klarte å gjøre det såpass godt som vi gjorde.
Fikk pratet så vidt det var med utvikleren av de fleste oppgavene og etter litt løs prat der han lo av vår frustrasjon, kalte jeg han for en sadist. - Han lo mer.

 

Eksempel på en oppgave:

Oh no, he tricked you! Hackerman isn't called the greatest hacker of all time without reason. But you can't give up now! Use an RX modulator and conduct a mainframe cell direct and hack the uplink through the download and stop Hackerman! (That's just fancy talk for pwning the kernel.)

 

Use the image below to develop your exploit, then contact us at the UiO stand to get access to our server with the flag. Alternatively, set up your own Ubuntu 14.04 Server 32-bit VM. SMEP and SMAP is disabled, and kptr_restrict = 0

 

Ja, det virker jo enkelt. Heh.. *kjenne svetten trille*

GO TEAM EKKØNJ!

 

#TG #TheGathering #TG16 #Vikingskipet #Hamar #Dataparty #Påske #spmgtg16 #hack #hacking

The Gathering - Dag 2

Au, Ryggen verker noe enormt. Hotellsengen lyste det ikke komfort over.
Her var det bare å få i seg noe frokost og komme seg til skipet så snart som mulig.

Stillhet - det er alltid best i skipet på morgenen. Folk flest sover fordi de har vært oppe store deler av natten. Helt greit for meg. De fleste av vennene mine sov så da var det bare å finne noe å kose seg med. Det endte opp med en gammel klassiker jeg kommer tilbake til hvert år - KKND 2 Krossfire.

Stadig flere kom til live og sluttet seg til ringen vår som plutselig oppstod. Dvs. Vi snur stolene og prater med hverandre. Det er overraskende lite spilling på slike dataparty. Tror vi på et øyeblikk var nærmere 20 stk!

Tiden flyr sier de. Spesielt når man koser seg som mest.
Klokken var 17 før jeg visste ordet av det og det var tid for et foredrag på hovedscenen.

Spill er sunt - Bernt Erik Sandnes

Et litt labert oppmøte ved oppstart. Bernt Erik viser at man kan være en gamer, selv om man er far og "opp i årene" via youtubekanalen sin og ved å holde foredrag.

Viser litt hva forskjellen er mellom spill "da jeg var ung" og spill som kommer ut i dag. Selv tror jeg det er litt for å vise hva foreldre ser på som spill, hva de (foreldre) forstår seg på og at det ikke ligner dagens spill som deres unger spiller.

Stadig flere møter opp til foredraget. Mot slutten ble det ganske mange.
Det blir stadig poengtert at det er viktig å spille sammen med familien - Lørdagskos er at familien samles foran TV-en for å spille litt Mario kart 8 i Bernt Erik sitt hus.

Skal man noen gang ha samtalen med sine foreldre, fordi de tenker at spill ikke er bra for deres unger, ta opp følgende punkter:

  • Trener reaksjon og koordinasjon
  • Kreativitet og mestringsfølelse
  • Tenker mer taktisk i stressende situasjoner
  • Ingen flying på gata med alkohol m.m.

Mange har også lyst til å jobbe med spill! Man finner jobber i spillbransjen som alt fra grafiker til programmerer eller manusskribent.

Det hele kan oppsummeres i: Ha en åpen og ærlig dialog med dine foreldre.


Foto: Sander Duun Sitter

 

 

#TG #TheGathering #TG16 #Vikingskipet #Hamar #Dataparty #Påske #spmgtg16

The Gathering - Dag 1

NEI! Jeg forsov meg! Typisk, den ene dagen du tenker at du skal tidlig opp.
Pakket alt dagen i forveien, tross alt en erfaren TG-veteran (Les: gammel og vis) så det var bare å bære alt ned i bilen.
VROOM - Ok, jeg fortjener kanskje en fartsbot oppover mot holmestrand - heldigvis slapp jeg fint unna og jeg kom meg til Holmestrand på imponerende tid. "Odin, jeg står utenfor!" - Han kommer seg inn i bilen og vi suser gjennom Drammen, mot Oslo. Hamar! Her kommer vi! ... rakk ikke en gang tenke tanken ferdig før vi støtte på første køen nedenfor skedsmo. De lokale avisene og politiets twitter ble sjekket - vi hadde tross alt god tid akkurat nå. Ingenting - ikke før vi kom oss på en bensinstasjon, så vi en kranbil rett nedenfor. Det skal også nevnes at det suste 3 ambulanser forbi oss mens vi satt i køen.

Spol fremover gjennom enda en kø, innsjekking og masse klemmer på venner man ikke har sett siden forrige TG.

Åpningsshowet! Her har de tatt en helt annen vending enn tidligere. Det hele startet med et orkester som spilte gamle sanger, rett og slett behagelig å høre på. Mye mer min stil enn f.eks. Broiler som spilte på slutten av showet. Lemaitre stakk også snuta innom, kanskje en av mine favoritter som jeg til stadighet er innom når jeg leter etter noe å høre på.

Alt i alt var sceneshowet for noen og en hver og det virket som om publikum foran scenen koste seg med dans og lyrisk nytelse.

 


Foto: Sander Duun Sitter

 Foto: Sander Duun Sitter

 


SONY DSC
Foto: Sander Duun Sitter

 

SONY DSC
Foto: Sander Duun Sitter

 

#TG #TheGathering #TG16 #Vikingskipet #Hamar #Dataparty #Påske #spmgtg16

Spillanmeldelse: Black Ops 3 - Awakening DLC

Tittel: Black Ops 3 - Awakening DLC
Sjanger: FPS
Utvikler: Treyarch
Utgiver: Activision
Utgivelsesdato: 3. mar, 2016 (PC)

Spillet er sponset
 

Det har blitt "noen" timer med Black Ops 3 de siste få ukene, så det passet utmerket at det kom en DLC med nye og spennende kart.
Jeg har nå fått testet alle de 4 nye kartene for multiplayer, samt zombie-kartet de har kommet med. Det geniale er "moshpit" som de har kommet med, som betyr en blanding av alle kart og gamemodes.

 

Gauntlet 

Dette kartet kan kanskje være litt forvirrende, da det faktisk er tre kart i ett. HÆ? Ja, det stemmer. 3 ganske ulike kart også faktisk.
Det er delt opp slik at du har en ganske tett jungel på ene siden, noen bygater på andre siden og en isverden i midten. Men, det hele er koblet sammen ganske så genialt i et stort militærbygg, med muligheter for små vinduer å kikke ut av, samt høydeforskjeller og flere flotte steder å gjemme seg bak.

Som de fleste andre kart, samles folk flest i midten. Domination har B-punktet midt på bruen du finner her og kan være litt vanskelig å ta over da du må dekke skrekkelig mange vinkler. Byseksjonen er mer designet for lange skudd, ikke mye å gjemme seg bak og du kan se ganske langt frem uten noen svinger og slikt. Jungelen kan du lett overse en fiende, da det kan være litt vanskelig å få øye på noen der - masse busker og trær.

 

Splash 

Fargerikt! Man føler seg lett som et lite barn igjen der du hopper inn og ut av sklier i en kjempestor vannpark. Som "alle andre" kart er også dette splittet i 3 baner. Du har en bane med en del matvogner og andre kiosker, perfekt for den som ønsker litt distanse mellom motstander og deg selv.
Motsatt side byr på en vannsklie med et par skarpe svinger og er mer beregnet på de som ønsker en tettere nærkamp. En vei jeg ofte valgte, da det ikke var veldig mange som gikk denne veien. Midten inneholder flere ulike sklier og er et ganske åpent område der man kan finne flere artige plasser å plassere seg for å dekke store deler av området. Det er også en liten svømmeseksjon i midten og ut til kiosk-området. Det eneste negative med dette kartet, som helt klart er min favoritt - er mangelen på veggløping som spillet har er så kjent for.

 

Rise 

Dette kartet er kanskje det mest kjedelige av de alle, visuelt sett. Det hele er satt i et stort byggefelt med konstruksjonsområder, flere åpne plasser og et bygg i midten man kan snike seg gjennom. Her syntes jeg det var stor mangel på høydeforskjeller, men kartet tar det igjen ved det er like mye kamp uansett om du velger å gå til høyre, venstre eller i midten. Her har de også klart å implementere mange gode vegger å løpe på for å snike seg inn på fienden.

 

Skyjacked 

Et av de mest populære kartene i Black Ops 2 var et kart som het "Hijacked" - Skyjacked er en ganske så lik kopi av dette kartet.
Sleipt vil noen si, men jeg har merket at dette kartet er kanskje noe av det jeg har testet mest i DLC-en fordi folk stemmer det frem oftest.
Det er noen få forandringer og de har pyntet opp litt. Hijacked var en båt, de har nå flyttet det hele opp i skyene og det ser enda ut som en båt. Personlig er jeg nok litt skuffet over dette, men det virker som det absolutt var en valid taktikk fra utviklerene sin side.

 

Der Eisendrache (Zombie) 

Jeg er ikke en av de som er så superglad i zombie-biten av spillserien, men jeg tok turen innom det nye kartet for å se hva det kunne tilby. Umiddelbart ble jeg imponert over grafikken og spenningen det hele ga meg. Du befinner deg i et enormt slott med hauger av kriker og kroker som etterhvert blir oversvømt av zombier. Mest fordi jeg er helt elendig på zombie-delen.

De har lagt til en artig teleporteringsfunksjon for å få deg fra enkelte steder av kartet til andre steder. Men, selv med slike små fordeler byr dette kartet virkelig på en enorm utfordring med stadige nye måter å fange deg på. Vil bare avslutte med å si, se etter easter eggs.. det er mange av de.

 

#spillmagasinetreview #anmeldelse #blackops3 #awakening #spill #spillanmeldelse #terningkast #spmg