Sivil leteaksjon i nattens mørke

Kvelden var enda ung da jeg mottok en telefon fra min søster; fortvilet fordi hun ikke fant sin meget fulle venninne.
"Når og hvor så du henne sist" spurte jeg. Svaret jeg fikk var på utsiden av baren for under ett minutt siden.

Etter en samtale der jeg forsøkte å komme med litt broderlige råd som hvor hun kanskje kunne være og slikt tok min søster seg en tur rundt i byen for å lete etter venninnen sin, som var sporløst borte. Min søster gikk innom matsteder og andre plasser der man kunne konsumere alkoholholdig drikke og la fra seg sitt nummer hos dørvakter og på bensinstasjoner. Det gikk vel ca en time før jeg igjen ble kontaktet og jeg sa meg da villig til å bli med på letingen.

Rundt og rundt i byens parker, bakgater og mørkere smug. Borte var hun. Politiet var på dette tidspunktet kontaktet, samt diverse taxisjåfører vi kom over. Telefonnummer ble igjen delt ut og ingen ringte tilbake. Det endte med at jeg tok med min søster hjem til meg slik at hun fikk seg noe vann og en matbit, noe hun ikke ønsket. Man kommer dog langt med litt vann, en t-skjorte og joggebukse - sånn for å roe ned kroppen litt. Tross alt regn og kjølig ute.

Vi spoler frem til nå ca kl 4 på natten, venninnen ringer fra et ukjent nummer. Hun hadde våknet i bilen til en fremmed kar der hun hadde sovet i flere timer mens han hadde kjørt rundt i byen. Noe spesielt mener nå jeg, politiet var enig. Alt i alt kom hun til rette etter nærmere 4 timer leting uten at hun hadde tatt skade. Selvsagt fryktet man det værste. Enda godt det gikk som det gikk.

Late night party
Bildet er IKKE av vedkommende. - Licensed from: warrengoldswain / yayimages.com


 

LAN med gjengen fra Spett Gaming!

Ankom plassen, som selvsagt er E18 Trucksenter (av alle ting?) i 16-draget, fikk satt opp noen bord, pakket noen sekker med litt godsaker (hettegenser med navn m.m.) og vips så var man klar for å sette opp "the battlestation".

E-18 Trucksenter:

"The battlestation"

Selvsagt med egen kaffekanne..

Flott T-skjorte med SG-logoen

Det hele begynner å ta form!

Lyset er slukket!

Ukens gamer og gjesteinnlegg på Spillmagasinet!

Spillmagasinet har intervjuet meg til ukens gamer og samtidig lagt ut gjesteinnlegget mitt!

Ta turen og les! (om det skulle være av interesse, selvsagt)

Under ser du gjesteinnlegget jeg skrev.

 Noen er nok som meg (http://kaffebaronen.blogg.no), like glad i spørrespill og oppgaver der du må bruke de små grå litt ekstra hardt?
Ønsker du å få en mestringsfølelse ulik noe annet? Følelsen av å være landets beste kodeknekker?
Kjempeflott! https://daron.no/ er utfordringen for deg.

Kommunikasjonsformen norad har valgt er "gaming", og det fungerer som bare det! Kampen om å finne "Daron" tar deg med på en reise fra land til land for å lære om hvordan norske bistandspenger støtter prosjekter med spesielt fokus på utdanning og jenters rett til nettopp dette. Du blir virkelig utfordet av dette spillet, og hvem er egentlig smartest av deg og dine venner?

Ehm, så hva er egentlig Daron?

La meg forklare, Daron er et et spill utviklet av kodeknekkeren Petter Amundsen, som i historien har stjålet hele det norske bistandsbudsjettet. Norad ber hele Norge om hjelp til å få tilbake pengene i denne spennende, artige og frustrerende (du vil forstå hvorfor etterhvert) "Jakten på Daron".

Eksperter som nettopp deg må på veien knekke en rekke tøffe koder for å få tilbake pengene. Oppgavene starter relativt lett (se f.eks. oppgave C på bildet under), og blir vanskeligere etter hvert. De aller beste nøtteknekkerne som har løst alle oppgavene, vil møtes til finale 30. november. Norges skarpeste hoder kommer virkelig til å få noe å bryne seg på her.

 

 

Noen egne erfaringer med Daron

Er det noe jeg er glad for, er det at jeg selv har klart å fullføre Daron sine oppgaver og håper nå på at håret jeg har røsket ut vokser ut igjen. Den oppgaven jeg brukte mest tid på, må jeg si var oppgaven Z (og Æ). Svaret var Rett foran nesen på meg, og ganske enkelt når man først fant ut av hva man skulle gjøre, det som plager meg mest med denne oppgaven er nettopp det. (Alt er enkelt når man har svaret?) Alikevel klarte jeg å sitte bom fast i 18 timer, se 4 timer med dokumentar om Shakespeare og nesten lese bibelen fra ende til annen.

Kanskje du er nysgjerrig på hva oppgaven var? Du finner den på bildet under.
Unntaket; som du kan se, er at kjøp av hint ikke lenger er en mulighet - bare for å øke frustrasjonen enda mer.

 

 

Neiiida! Det er ikke for sent!

Når du oppgave Ø i tide? Klart du gjør! Oppgave Ø slippes ikke før om 13 dager, altså den 27. april - du har mer enn god nok tid til å komme deg fra A og helt gjennom oppgave Æ. Står du kanskje på seierspallen til slutt og er vinneren av et reisegavekort på 25.000,-?

Sosialt!

Kjempemange har allerede begitt seg ut på oppgavene. I sosiale medier som f.eks. Facebook bugner det av kommentarer der folk ønsker tips og hint til hvordan de skal komme seg videre. Flere kokker mere søl? Ikke i dette tilfellet, det kan være lurt å gripe tak i en venn eller fem som kan dele din frustrasjon. Kanskje en av de tenker litt anderledes og det er alt som skal til for at dere kommer videre i oppgaven(e). Det har vært en fryd å følge med rundt omkring på nettet, der folk diskuterer og gir ut små hint til andre som vrir seg i frustrasjon.

Alle vet kanskje ikke hva den norske Norad er for noe.

Poenget med Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) er å bidra til resultater i kampen mot fattigdom gjennom utviklingsfaglig rådgivning, kvalitetssikring og kontroll, samt forvaltning av norske bistandspenger. En viktig del av denne oppgaven er evaluering og formidling av effekter.

 


Noen spørsmål til deg på tampen.

  • Hvilken oppgave frustrerte deg mest?
  • Har du fullført? Om ikke, hvor langt har du kommet?
  • Var du bedre enn vennene dine?
  • Klarte du å se koden jeg har gjemt i innlegget? OBS! IKKE gi fra deg løsningen på dette i kommentarfeltet, skriv heller noe hyggelig til en person du ikke kjenner. Selv fikk jeg denne etter å ha gitt ut et lite hint: "Akkurat nå syntes jeg du er den smarteste jeg (ikke :p) kjenner!"

Fasit til Daron.no sin oppgaver...

...mottas med takk.


Det vil si, jeg ønsker ikke noen fasit, jeg ønsker tips/triks/hjelp før jeg mister det siste jeg har av hår.
Er akkurat nå på oppgave Æ - har sammen med Toril plaget meg gjennom oppgavene som daron.no (NORAD) har kommet med til oss.
Petter Amundsen, kirkeorganisten som er mer kjent som kodeknekker (Erlend Loes bok "Organisten") er mannen bak oppgavene.
 

Så, har du også lyst til å miste litt hår? Kanskje gråte deg gjennom enda en søvnløs natt?
Her er vervelinken du kan trykke på: DU HAR BLITT ADVART!

Uansett stolt over å ha kommet såpass langt. Det er kun de på topp 50 som får lov til å begi seg ut på oppgave "Ø"
Reisegavekort på 25.000 er bare en bonus. Ja, man kan vinne det også.

  

OPPDATERING!

  

Factorio!

Jeg er så glad i logistikk at det nesten er skremmende. Fløy gjennom "Human Resource Machine" på noe jeg vil påstå er en imponerende hastighet, alle achievements og alt! Det nye logistikkspillet er nå Factorio - vi har blitt en god gjeng som koser oss mens vi forsøker å effektivisere våre maskiner og rullebånd best mulig.

 

 

Det er selvfølgelig folkene fra RageQuit som spiller. 

 

 

Her ser du 5 av oss, meg inkludert. (Må kanskje lete litt) 

 

 

Ok, jeg skal være grei, her er et nærbilde.

 

 

"Vi trenger strøm" - Miljøvennlige som vi er velger vi da solpanel. Det kan også ha noe med at forurensning irriterer vettet av aliens, slik at de angriper oss.

 

 

Sa jeg at det blir natt på spillet? Vel, det blir natt. Romvesen liker natt, her ser du oss skyte de ned.

 

 

Ok, så er det Ben som skyter ned alle sammen... Rambo som vi kaller han.

 

 

Dagen gryr og det er ikke annet enn døde romvesen å se... Ahh... Vakkert!

 

 

Siden bildene ble tatt ganske sent, og hele poenget med spillet er å lage en rakett med en satelitt - her er raketten!