Homofil stolthet? Ellers takk.

Jeg kom nylig over et innlegg som jeg ønsker å gjengi her i sin helhet. Endelig noen som klarer å sette ord på det så mange av oss føler og tenker.

EDIT!

Innlegget er nå også i aftenposten! http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Homokampen-vinnes-ikke-med-rosa-tanga-og-billig-eurotrance--Jesper-Schildger-585410b.html

 

Teksten er skrevet av "jspr94".
 

"God søndag alle sammen! Mange som feiret sin legning i går? Ikke jeg...

Nå som Oslo Pride 2016 er i gang vil jeg bare benytte muligheten til å si noen "få" ord. Vi har dessverre fortsatt en lang vei å gå for å bli respektert på lik linje med heterofile - for å bli assosiert med hvem vi er, hva vi mener og hva vi oppnår i stedet for hvilket selskap vi foretrekker i sengen. Slik den nylige hendelsen i Orlando har vist oss mener fortsatt noen at legningen vår er det som identifiserer oss som personer. Vi er mer enn vår legning og vi er like mye "normale" mennesker som alle andre - og dette skal feires, vises og kjempes for ved å danse ned Karl Johan i rosa tanga. For all del, fest og ha det artig, og hvem som helst kan få gå i undertøy på gata for min del, men vær så snill og ikke bruk en så viktig politisk verdisak som unnskyldning for å gjøre det.

Jeg vet ikke med dere, men jeg har aldri oppnådd noe med en homofob ved å kle av meg foran han/henne, overkommunisere min seksualitet og drikke meg uanstendig full. Jeg vet denne statusen kommer til å provosere mange og minst like mange kommer til å misforstå den, men prøv å forstå: jeg er ikke egentlig en homofob homofil, jeg bare prøver å si at jeg ser det ulogiske ved å kjempe for en sak på samme måte i dag som vi gjorde på 1970-tallet. Da handlet det om å bli sett og anerkjent. Vi har kommet lengre i 2016 enn som så og nå handler det om å bli akseptert og respektert. Ergo trenger vi nye taktikker for at røkla skal ha troen på at vi kan være ambisiøse karrieremennesker, gode foreldre, troverdige blodgivere, monogame partnere og en venn, søsken, barn eller forelder man kan være stolt av til tross for en privatsak som "unormal" legning.

Jeg vil en gang i livet ha hus, bil, jobb, partner, barn og hund. Jeg tror det blir lettere for meg hvis de rundt meg ikke assossierer meg med glitrende englevinger, rosa tanga og billig eurotrance. Jeg respekterer de som ønsker å delta i Oslo Pride 2016 og jeg tror mange har veldig godt av å ha muligheten til å uttrykke seg på denne måten én gang i året sammen med likesinnede, men jeg går ikke i paraden selv da jeg i 2016 tror det skader inntrykket av LGBT-samfunnet mer enn det gjør noe godt for det. Og bare det at man fortsatt kan snakke om "LGBT-samfunnet" syns jeg sier litt om hvordan en slik feiring kan avskjære og distansere oss fra det samfunnet vi ønsker å bli inkludert i, i tillegg til hvor lang vei vi fortsatt har å gå.

Have fun and feel pride in ourself these days, men husk at du har mye mer å være stolt av enn bare hvem du finner tiltrekkende."

Sniktitt på spillet Meridian: Squad 22

Spillet er sponset.

 

Meridian: Squad 22 er et spill utviklet av Elder Games og er oppfølgeren til Meridian: New World. Spillet er utviklet av én kar i følge traileren, men når man setter seg ned med spillet skulle man ikke tro at dette stemte. Spillet forsøker å gi deg en god historie kombinert med en interessant måte å spille det hele på. Hele "menyen" i spillet beror seg mye på hovedskipet ditt, der du løper rundt for å prate med folk mens selve oppdragene skjer på selve planeten.

Utvikler har valgt å fokusere veldig mye på historien og derfor ligger det ikke i kortene at dette skal bli et spill for multiplayer, noe jeg syntes er veldig synd for jeg hadde kost meg masse med mine venner her.

 

 

Designet i spillet vil jeg påstå er ganske vakkert og jeg skulle ønske jeg hadde en større mulighet for å zoome inn på enhetene for å se enda flere detaljer. Landskapet er variert og terrenget er frodig med masser av detaljer i seg. Faktisk så mye detaljer at det kan være litt vanskelig å forstå om du kan gå enkelte steder eller ikke. Vannteksturene er veldig mye bedre enn mange andre spill og det samme kan man si om vegetasjonen.
Variasjonen i bygningene kunne godt vært litt større, slik at de skilte seg litt mer ut og man enklere så hva som var hva.

 

 

Simpelt, men elegant. Man flytter enheter som i de fleste andre RTS-spill og man må samle resurssen "shardium" som er valutaen i spillet. Her har utvikleren valgt å sette en cap på det hele, slik at man må bygge siloer for å kunne samle mer om man når toppen. Det jeg likte godt i dette spillet, er at rundt om i verdenen finner man et gitt antall celler fordelt på 3 ulike kategorier. Cellene kommer i variantene angrep, forsvar og økonomi. Skal du f.eks. oppgradere slik at du får plass til mer shardium, trenger du 1 angrepscelle, 1 forsvarscelle og 4 økonomiceller. For oppgradering av enheter til bruk i angrep trengs det naturlig nok flere angrepsceller enn f.eks. økonomiceller. Her er det uansett viktig at du ikke bruker de feil, for du får bare et gitt antall celler pr kart i campaignet.

Alt i alt er tanken god. Spillet er i veldig tidlig beta, noe som kan merkes på flere områder. Forhåpentligvis blir dette fikset før det blir sluppet som fullversjonen, da dette spillet har et veldig stort potensiale til å bli meget bra.